Лятото и красивите и здрави коси

Ех … лято, много скоро то ще ни дари със своята топлина и отпускарско настроние.

Разбира се, всички се надяваме, че случилото се тази година ще приключи до началото на летния сезон. Вирусите ще отстъпят и предначертаният от самата природа ред ще надделее в нашия живот. Та нали толкова много ни се иска, макар и само за седмица, да се втурнем към морето. А, ако по някаква причина, лятото е най-силния ни сезон с най-натоварения работен график, да отскочим до морето поне за уикенда.

Жена с хубава коса в ресторант

Лятото – това е времето за разходки, за плаж, вечерни ресторантчета, срещи с приятели, лежерно пиене на кафе на свеж въздух, къпане, време за възможно най-малко и най-удобни дрехи, дръзки вечерни рокли и чехли. И, разбира се, това е времето за любов, желанието да бъдем тази единствена, привлекателна, неповторима.

И, като че ли, именно лятото е времето, когато можем да покажем своята коса на най-хубавата светлина. Да я освободим да пада красиво на рамената ни или да си направим вечерна прическа, да дръзнем да си направим модерна прическа или пък тя да е стилна, която вятърът да не може да разроши? Но, забелязвали ли сте, че в някакъв момент, прическата ни вече спира да се получава, не отговаря на желанието ни. Защо? Какви предизвикателства и изпитания е подготвило лятото за Вашата коса? А и дори да знаем за тях – какво да направим? Как да се справим?

Косата и слънцето

Лято грижа за косата

Първото предизвикателство – това е слънцето. Всички ние отдавна сме свикнали да предпазваме кожата си от агресивните слънчеви лъчи чрез използване на различни средства и прекрасно знаем колко дискомфорт ни очаква, ако се откажем да я защитим. Но малко хора мислят за защита на косата – та нали тя не ни боли, не ни кара да викаме …

Под въздействието на ултравиолетовите лъчи се разрушава основната съставка на всеки косъм – кератина. Косата ни губи еластичност, накъсва се, става по-уязвима на въздействие и, възможно най-лошия резултат – напуска нашата умна главица. Знаейки за всичко това, това което можем да направим в най-общия случай е да използваме средства за грижа за косата, които съдържат SPF защита.

Как да помогнем на косата си?

Във фризьорските салони s’method от много години се грижим за здравето на косите на нашите клиенти и знам как най-добре да подберем полезното за Вас средство. Защото не е достатъчно то да осигури единствено нужната на Вашата коса защита от ултравиолетовите лъчи, а е важно то да предоставя и подходящото увлажняване на косата, да й придава блясък, еластичност за приятно и лесно разчесване, а също така и да създава около Вас приятна аура на лек летен аромат.

Още в древен Рим и Египет са използвали чаровната магия на парфюмерията за коса. Но имайте предвид, че задушаването на косата с тоалетна вода или парфюми също е и вредно. Спиртът, след като попадне върху косата ни, изпарявайки се изсушава и косата ни, което пък се превръща в причина за нейната чупливост и загуба на еластичност. Но, ако преди да излезете навън леко нанесете специално подбран увлажнител за коса, той ще я защити от слънцето и ще Ви придаде аромант на свежест, ментова прохлада или сочен цитрусов мирис, а защо не и съблазнителна нотка загадъчно очарование. На срещата, Вашият любим няма да удържи на изкушението “случайно” да докосне косата Ви, за да усети цялото това чаровно блаженство.

Косата и горещината

Коса в лятото и града

Лятно предизвикателство номер две за косата е горещината, особено, когато е съчетана с пясък по време на почивка или пък с градския прах. По-високата температура на въздуха ни кара по-често да мием косата си, което, за съжаление, води със себе си едни други странични ефекти, като омазняване на кожата на главата и загуба на цвета на боядисаната коса. А именно лятото е сезонът, когато ни се иска да ескпериментираме с нови цветове. Но лятото е и един от най-неподходящите сезони за боядисване на косата в домашни условия. Първо, експериментът може да е неуспешен, второ, желаните цветове даже на най-безопасните домашни бои много бързо се губят и се идва ефекта на мръсно-сивите или жълто-ръждивите оттенъци, последния в резултат на замърсения градски въздух.

Какво да правим? Какво е решението?

Посетете някой от салоните s’method в центъра на София и разкажете на нашите майстори-фризьори за желания нов имидж, който искате да постигнете. Ние ще подберем най-правилния подхот за боядисване на Вашата коса, съчетан с лечебни процедури, които не само по-дълго ще съхранят постигнатия цвят, но и здравината на Вашата коса. Също така, ние ще Ви консултираме и ще Ви предложим средства за поддръжка на косата от нашата богата гама професионални шампоани и балсами, които ще запазят желаните постигнати цветове за по-дълго.

Солената вода и косата

Солената вода и косата ни

Третото изпитание – това е солената вода, вредна не само за кожата, но и за нашата коса. Колкото и да се стараем, при къпане в морето тя се мокри, особено, ако обожаваме да се гмуркаме. След като косата ни се е намокрила от солената вода, тя отново попада под въздействието на слънчевите лъчи. Кръгът се затваря и отново тази сухост, безжизненост, загуба на цвят, късане, които предизвикват загуба на гъстота и дължина на косата.

Как да запазим дължината? Как да получим нужния обем и красота на косата?

Отговорът е лесен – като помагаме на косата да се напълни с жизнена сила и необходимите й полезни компоненти. Дори сега косата Ви да се къса и да й липсва желаната дължина и качества, ние разполагаме с цяла серия от лечебни процедури за нейното възстановяване.

Къса или дълга коса

Коса къса или дълга през лятото

Четвъртото предизвикателство – да се подстрижем (та нали така ни е по-удобно през лятото) или да оставим косата да расте (косата ни ще е като магия през летните вечери)? Това е вечният въпрос през лятото. Убедена съм, че той може да бъде решен с една професионална консултация. Майстор-фризорът може да ви предложи интересен начин на подстригване и прическа, с които ще сте тази единствена, чаровна, очарователна. А техническите подходи в последните тенденции на подстригването, които използваме ще помогнат за благоприятния растеж на косата Ви. С нас ще Ви е по-лесно и по-удобно да експериментирате с предсказуем резултат не само за красиви, но и за полезни ефекти.

Бърза и атрактивна прическа

Лесна прическа за косата в ежедневието

Петото изпитание – как да си направя интересна прическа или сешоар за вечерта в случаите, когато не мога да посетя фризьорския салон или имам малко време? Секретът е много прост – избор на три универсални и полезни средства, които са специално за Вашата коса и стайлинг. Разбира се, нашите майстори-фризьори с радост ще Ви помогнат в избора, още повече, че в 21 век технически изобретения в областта на козметиката за коса се появяват на всеки 2-3 месеца и ние постоянно тестваме тяхното качеството и удобство при употреба. А като бонус, ще ви разкажем за някои хитрини за бърза и атрактивна прическа.

Опитът и майсторството на екипа на фризьорски салони s’method работи за красотата и здравето на Вашата коса. Много ще се радваме да се запознаем с Вас.

И, нека си пожелаем едно прекрасно във всеки един смисъл лято!

Прекрасно лято и хубава коса